понеділок, 13 лютого 2017 р.

Читання – це віконце, через яке діти бачать, пізнають світ і самих себе. В. Сухомлинський

Книга — це не тільки джерело знань. Це простий доступ до головних людських цінностей, духовних принципів та творчих досягнень всього людства. Книга є носієм найрізноманітнішої інформації.
Заходи в рамках Всеукраїнського проекту «Україна читає дітям» вже не перший рік проводиться в стінах бібліотеки-філії №3 по обслуговуванню дітей. Цього разу до проведення цікавої зустрічі  долучились учні 4 класів гімназії ім.Т. Г. Шевченка.
   

     Одною з умов проекту є те, що публічні люди краю мають читати вголос дітям свої улюблені книги. Лілія Борисівна Маруфі – олександрійська поетеса -  поповнила список учасників цієї акції, яка проходить в усіх регіонах України. Наша поетеса -  дуже талановита і обдарована жінка. Її життєва історія, творчі прагнення і вподобання, високі цінності заслуговують на увагу. 


    
Нещодавно  Лілія Борисівна відсвяткувала свій 70-річний ювілей.  Але для неї в плані творчості не існує жодних обмежень, тим паче вікових. З роками її поезія стає тільки досконалішою та мудрішою. Поряд з написанням віршів Лілія Борисівна захоплюється виготовленням різноманітних виробів із паперу та бісеру, флористичних картин, декоративних ваз, кошиків та всіляких рукодільних дрібничок.


    Сьогодні рідко можна зустріти людину, у якій так вдало поєднані різні здібності та вподобання, а головне, що вся її сутність – це справжня, непідробна любов до життя, яка здатна надихати кожного з нас до нових звершень.


      Учні почули від поетеси повчальну історію про те, як книга вплинула на її життя.
Діти задавали безліч запитань: чим ще захоплюється відома жінка нашого міста, крім читання та поезії;  з якого віку вона почали писати вірші; книги яких дитячих авторів любила читати в дитинстві та багато інших. Відповіді на запитання були дотепні та вичерпні.

     Наприкінці зустрічі Лілія Борисівна зачитала декілька віршів, які присвятила дітям. Вона побажала всім шанувальникам книги нових відкриттів, реалізації творчих задумів та натхнення! 


     Зустріч пройшла в теплій, затишній атмосфері. Час сплинув дуже швидко, залишивши на згадку чудові рядки поезії.



Немає коментарів:

Дописати коментар