четвер, 7 березня 2019 р.

Шевченкові слова добра й любові, як слово батьківське в душі ми збережемо


Щовесни, коли тануть сніги, 
І на рясті просяє веселка, 
Повні сил і живої снаги
Ми вшановуємо пам’ять Шевченка…







          Такими словами розпочався захід, присвячений пам'яті великого поета, художника, філософа. На заході зібрались  всі небайдужі до світлого Шевченкового слова: Тарасовими стежками пройшли учні 7-9 класів ЗНЗ № 2,  разом зі своїми вчителями та бібліотекарем бібліотеки-філії №3 для дітей. 










З розповіді бібліотекаря діти дізнались, як сходила поетична зоря Кобзаря , що відкрив світові буття українців і завдяки якому,  скарби української душі повною рікою влилися  в загальний потік людської культури. Цікавою була відео - презентація «Шевченко і світ поезії» та «Тарас Шевченко – художник».



 Емоційно  пройшов конкурс читців  під назвою «Шевченкові слова добра й любові, як слово батьківське в душі ми збережемо».  Дудкіна Емілія, Одєгов Володимир та інші  декламували поезії Тараса Шевченка, засвідчуючи цим повагу до української мови та творчості Великого Кобзаря та демонструючи свій артистизм.  


           
Все йде, все минає… Та залишається пам'ять , добра слава про людей, які з гордістю вимовляє, пам’ятає і шанує все людство.
Захід пройшов у теплій атмосфері  і ми переконані, що Шевченківські дні надовго запам’ятаються учням ЗНЗ № 2!

Немає коментарів:

Дописати коментар