середу, 27 березня 2019 р.

Хай книги друзями заходять у ваш дім






Щороку в бібліотеках  проходить довгоочікуване свято – Всеукраїнський тиждень дитячого читання – сповнений дивовижного книжкового розмаїття, свято тих, хто творить книгу і тих, хто любить читати, дні веселих пригод і літературних відкриттів. Це свято залишається найпопулярнішим понад 7 десятиліть і проводиться  останнього тижня березня. У перенасичений інформацією час свято набуває особливого значення: допомагає дітям відчути радість спілкування з книгою, нагадує дорослим про значення друкованого слова у дитинстві, привертає увагу до проблем дитячого читання. 




Тож, дотримуючись традицій,   дітлахи ДНЗ №25 з бібліотекарем бібліотеки-філії №3 для дітей енергійно провели час на літературній тусівці «Хай книги друзями заходять у ваш дім»,  під час якої старша група дізналася, що означає слово «бібліотека», про перші бібліотеки світу, найстаріші діючі бібліотеки в Україні. 




Охоче хлопчаки та дівчатка гортали сторінки кольорових журналів та книг, приймали участь у рухливих іграх та разом з лисичкою мандрували по книжковому лабіринті, де активно відгадували  загадки з українських та зарубіжних казок. Казки допомагають навчити маленьку дитину розпізнавати добро і зло, дбайливо ставитися до природи, поважати старших, бути вірними друзями братів наших менших. Всі дітлахи отримали задоволення, а деякі з них покращили свої знання. 




До заходу була оформлена  виставка-презентація улюблених книг «Казок дитячих незабутні чари» .



Немає коментарів:

Дописати коментар