понеділок, 10 грудня 2018 р.

"Абетка ввічливості та доброти"






        Є красива легенда, що коли народжується дитина, Бог запалює на небі нову зірку і посилає до дитинки янгола-охоронця. Уві сні янгол цілує дитя тричі: у чоло — аби воно зростало розумним; у личко — щоб було красивим , у серце — аби здоров'я, любов та доброта поселилися у його тілі і душі.

А наскільки збережеться у серці доброта впродовж життя, залежить від кожного з нас...
    Ми з вами щодня спілкуємося з іншими людьми: рідними, учителями, однокласниками, незнайомими. Чи завжди це спілкування приносить задоволення, радість, втіху? Звичайно, ні.
 Приємно спілкуватися з ввічливими людьми. Ввічливість – моральна якість, що характеризує людину,  для якої повага до оточуючих стала нормою поведінки і звичним способом спілкування. Це елементарна вимога культурної поведінки. Здавна в народі шанували ввічливих людей.
     З метою навчити школярів правилам етикету, познайомити з корисними рекомендаціями з питань спілкування з людьми, сприяти  формуванню доброти, чуйності, делікатності для учнів 4-А класу гімназії №1 ім. Т.Г.Шевченка бібліотекарем  бібліотеки – філії №3 для дітей Кузьменко С.І. була проведена  година гарного настрою «Абетка ввічливості та доброти».
 На уроці ввічливості школярі дізналися про історію запровадження та найважливіші правила етикету, познайомилися з «Абеткою ввічливості», розповідали прислів’я, вірші та оповідання про добро та ввічливість.

   Під час заходу  на прикладах змісту казок, віршів та оповідань до свідомості учнів намагалися донести, що доброта – найкраща риса характеру людини. 
Діти разом  вивчили правила доброти, правила чесності, правила ввічливості.
 Кожен бажаючий пройшов по стежинці добра і розповів , яку добру справу він зробив, отримавши за це чарівний смайлик доброти. 



Немає коментарів:

Дописати коментар