четвер, 14 листопада 2019 р.

Інформ – коктейль «Долоньки толерантності»

"Терпимість-це те, що робить можливим досягнення миру та веде від культури війни до культури миру".



16 листопада світ відзначає Міжнародний день толерантності. Це свято запровадили у 1996 році за рішенням Генеральної Асамблеї ООН. Саме цього дня ЮНЕСКО ухвалило Декларацію принципів терпимості. У Декларації йдеться про рівність усіх людей, незалежно від їхнього віросповідання, етнічної приналежності чи кольору шкіри.       












Терпимість – це гармонія в різноманітті. Це не тільки моральний обов'язок, але й політична та правова потреба. Виховання терпимості до оточуючих, толерантного ставлення один до одного сьогодні займає особливе місце і значення.










І тому в бібліотеці, як і в інших закладах освіти та культури, звертають особливу увагу на висвітлення цього питання. Завдання бібліотекарів – не лише донести до читачів суть слова "толерантність", а й допомогти  їм навчитися спілкуватись  з однолітками та іншими людьми, незважаючи на будь-які відмінності.
         










Для української мови поняття "толерантність" відносно нове і однозначного тлумачення поки що не має. Для того, щоб краще зрозуміти походження цього слова, працівники бібліотеки – філії №3 для дітей підготували та провели інформ – коктейль «Долоньки толерантності» учням    4-А класу ЗНЗ І-ІІІ ст. №2 ім .М. Горького , який був присвячений цій темі.













Під час  заходу  учні вибирали із  запропонованих слів слова толерантності, писали їх на долоньках та створювали кольорову квітку. Ось ці слова:  чуйність, людяність, взаєморозуміння, мудрість, відповідальність, терпимість, повага, доброзичливість. Навчитися толерантності не складно. 











Для цього всього лише потрібно не забувати, що всі люди на планеті різні, різних національностей, різного кольору шкіри, різного віросповідання,  говорять на різних мовах, живуть в різних умовах, але усі   повинні з повагою і розумінням ставитися один до одного, цінувати в кожній людині особистість,  поважати його думки, почуття, переконання, незалежно від того, чи збігаються вони з нашими, бути терпимими та толерантними. Інформ – коктейль «Долоньки толерантності» пройшов весело та повчально!



Немає коментарів:

Дописати коментар