вівторок, 28 березня 2017 р.

Яку пташку краще тримати вдома?

    Отже, Ви прийняли рішення завести вдома пташку. Пройшовшись по ринках і зоомагазинах, Ви напевно зрозуміли, що вибір там просто величезнийвід пташок середньої смуги до екзотичних папуг. Очі розбігаються і складно зрозуміти, яку пташку краще вибрати для утримання вдома.
    Пташкаце жива істота, яка вимагає турботи і уваги. Перед тим, як остаточно зупинити свій вибір на конкретній пташці, важливо дізнатися все про вид і особливості його утримання в неволі, зясувати, чим годувати вихованця, яка клітка йому потрібна, які проблеми зі здоровям можуть загрожувати вашому улюбленцю в майбутньому. Тож давайте розглянемо особливості утримання та догляду за птахами.

   
  Щиглик симпатична пташка, яка користується особливою 
популярністю. У щиглика яскраве привабливе забарвлення, він приємно співає і швидко звикає до власника. Годувати його можна зерновою сумішшю з великим вмістом насіння олійних рослин.

    
 Чиж маленький і простенький на вигляд, він є дуже завзятим співаком, швидко звикає до свого власника і з часом стає зовсім ручним. Чиж невибагливий в годуванні: льон, просо, насіння ріпакуусе це припаде йому до смаку. Любить зернові рослини.
     Канарка ці верткі пташки дуже швидко звикають до людини і стають ручними. Якщо Ви хочете чути спів, то при покупці вибирайте самця, оскільки самки канарки не співають. Пташки харчуються зерновим кормом, до якого можна додати подрібнене варене яйце, сир, терте яблуко і трохи товченої крейди.

  
 Хвилястий папуга ця весела пташка вирізняється доброзичливою поведінкою, швидко звикає до людини і не вимагає особливого догляду. Найчастіше хвилясті папуги мають яскравозелене або жовте піря, але бувають і блакитного або білоблакитного забарвлення. Вони дуже цікаві, товариські і швидко вчаться говорити. Годують папуг звичайною сумішшю із зоомагазину.


Жако один із найбільш балакучих серед папуг, тому його часто заводять в квартирі. Він не просто повторює слова, а й досить схоже імітує мову людини. Жако любить спілкування, тому потрібно приділяти йому достатньо уваги, інакше птах може занудьгувати і захворіти. Він любить горіхи, фрукти, овочі, а також суміші з насіння


Нерозлучники дуже гарні папуги з яскравим забарвленням. Розбірливо говорити вони не будуть, але дуже забавні і товариські, тому краще тримати  нерозлучників у парі. Ці птахинепосиди. У їжі невибагливі, тому їм підійде проста зернова суміш з додаванням в раціон свіжої зелені та овочів.


Какаду цей папуга може стати компаньйоном на все життя, бо є довгожителемв неволі він може доживати до півстоліття, а деякі представники виду переступали і 80 – річний рубіж. Цей гучний птах любить покричати і поговорити.
  Як бачимо, що пташкаце вихованець, який чекає від своїх господарів любові, ласки і догляду. В свою чергу, ці домашні улюбленці здатні принести безліч приємних хвилин своєму власникові, відповідаючи любовю на його турботу.

       І, наостанокхочеться сказати -  запам'ятайте, що пташка - теж особистість, хоч і маленька
       Але, навчившись доглядати за нею, і приручивши, Ви знайдете справжнього друга!

Немає коментарів:

Дописати коментар