понеділок, 2 грудня 2019 р.

Війна - це горе і страждання






Бібліотекар бібліотеки-філії №3 для дітей разом з учнями 6-го класу ЗНЗ І-ІІ ступенів №8 пропустили через своє серце всю глибину трагедії, яку пережили мешканці нашого міста в  роки окупації  Олександрії (6 серпня 1941- 6 грудня 1943). Про головні цінності, заради яких живе українська нація, заради яких патріоти не шкодують життя  йшла мова в літературно-історичному спомині  «Війна – це горе і страждання».  










Статистика загиблих воїнів Кіровоградської області, зокрема в Олександрії,  які не повернулися  з війни, або без вісті пропали, мультфільми з глибоким змістом, відеоматеріали з розповідями учасників Другої світової війни, сила слова – все це разом дало змогу дітям зрозуміти життя наших дідусів та бабусь. 




Згадка про нині живих  визволителя Олександрії  Л. М. Томіліну та партизанів-підпільників Л. Л. Куженко і М.М. Раєнко,  викликали повагу та гордість за наших співвітчизників. А запитання вікторини про танк Т-34, братську могилу,  меморіальний знак на честь загиблих воїнів, що зведений на вулиці Олексія Скічка, Михайла Олефіренка та інших видатних постатей, поглибили знання дітей  з історії нашого міста.   

Немає коментарів:

Дописати коментар