понеділок, 9 грудня 2019 р.

"Аз і Буки правової науки"











Людина – найцінніший скарб. Кожен із нас – неповторна особистість, людина, яка живе сьогодні і саме такої більше на цій землі немає і ніколи не було. Саме без кожного з нас не було б нашої Батьківщини. Адже наша доля – доля України.










Загальна декларація прав людини - важливий і корисний документ. Але в ньому говориться про людей загалом - і жодного слова про дітей. Але ж діти потребують особливої уваги й захисту з боку держави.











Бібліотекар бібліотеки – філії №3 для дітей разом з учнями  5-В класу  НВО «Олександрійська гімназія ім. Т.Г.Шевченка – ЗНЗ І-ІІ ступенів - школа  мистецтв» поринули у юридичний буквар «Аз і Буки правової науки» та на прикладі героїв відомих казок спробували  розглянути статті Конвенції про права дитини. І визначити, яке право, визначене Конвенцією про права дитини, було порушено стосовно цього героя.













Отже, від народження всі люди мають певні права, які гарантовані і захищаються державою. Їх потрібно знати й реалізовувати. Але важливо запам’ятати: поводитись слід так, щоб своєю поведінкою не порушувати прав іншої людини. Незнання закону не звільняє від відповідальності за вчинки, дії або бездіяльність.

Немає коментарів:

Дописати коментар