суботу, 13 травня 2017 р.

"Серце мами завжди з нами" - 14 травня Міжнародний день Матері


     Мама для багатьох людей це самий ніжний, дорогий і улюблений чоловік у всьому житті
     Звичайно, мама дає нам життя, без неї не було б і нас
    Слово мама заслуговує написання з великої букви, адже завдяки цій людині продовжується рід. Не дивно, що в честь улюблених жінок-мам створена святкова дата день Матері. Свято унікальний своєю зворушливістю і значущістю.
                                       Історія свята
     Звичайно, з найдавніших часів матерям висловлювалося почесть і повагу від дітей. В православї існує навіть дата шанування всіх матерів, яка своїми міцними коренями сягає в далекі біблійні часи. У справжньому житті свято день Матері зявився не так вже й давно. Прабатькам урочистої дати стала Англія. Саме в цій країні вперше святкова дата стала офіційним подією для всього народу.
     Історія появи свята проста: в один день у простої англійської дівчини померла мати. Дівчина обожнювала і дуже любила свого батька, тому вважала, що одних похорону і молитовних слів для дорогої людини буде мало. На честь мами повинен був бути, на її думку, затверджено день, коли всі, а не тільки дочка, будуть шанувати память померлої матері.
     Після тривалих звернень в Урядові органи, дівчині все ж вдалося добитися того, щоб офіційними державними органами була проголошена святкова дата. З тих самих пір в Англії один раз в році святкувався день, який був присвячений всім жінкам-матерям.
     На сьогоднішній день понад 50 країн світу відзначають День матері, причому 23 з нихсвяткують в один і той же час, а саме у другу неділю теплого травня кожен рік.
     Часом багато хто не знає, якого числа День матері в Україні відзначається. Це свято не доводиться на якесь конкретне число. Починаючи з 1999 року, День матері в Україні офіційно призначений на другу неділю кожного травня. 
   Мама - це головна хранителька домашнього вогнища, близька і рідна людина, яка завжди подасть руку допомоги і взаєморозуміння.



Немає коментарів:

Дописати коментар