пʼятниця, 13 вересня 2024 р.

Майстерка «Квітка бажань» в «Просторі дружньому до дитини»

 






 







Останнім часом особливою популярністю користується виготовлення квітів з гофрованого паперу. Тож сьогодні  працівники бібліотеки-філії № 3 для дітей Олександрійської міської ЦБС запропонували дітям, які завітали на майстерку в «Простір дружній до дитини» зробити із гофрованого паперу квітку бажань.















Хлопчики та дівчатка  озброїлися олівцями, ножицями, клеєм та фломастерами для того щоб створити свою чарівну паперову квітку! 















Спостерігати за творчим процесом було одне задоволення. Діти проявили всю свою творчу фантазію та уважність, в результаті отримали чудову поробку і були просто щасливі!


 



 

 

понеділок, 9 вересня 2024 р.

Розвиваюче заняття EOP.Kids.Ukraine

 











Занурившись в атмосферу позитиву, що так потрібно в нашому негативному світі,   на занятті EOP.Kids.Ukraine в бібліотеці-філії №3 для дітей Олександрійської міської ЦБС,  малеча розпочала  вивчати  тему «Кубики».













Під час  майстерки  діти розвивали навички дрібної моторики та повторювали кольори  і  форми, а  під час рольової гри в кубики знайомилися з різними професіями.  

 












З книги «365 цікавих історій», читали та обговорювали оповідання «Образливі слова»,  в якому Дмитро та Катруся будувала вежі і руйнувала багато разів поспіль. Усе можливо виправити, зробити  знову , проте ображати людей, коли ти злишся, не можна, - зробили висновки діти. Енергії малечі додали веселі руханки та смачний перекус.













Заходи EOP. Kids. Ukraine  проводяться у рамках проєкту «Обласний жіночий інформаційний центр» та Кіровоградської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. Д.І.Чижевського «Діти України і війна. Кропивницький» за підтримки Worldwide  Orphans  Foundation (WWO)  та  ГО «Соціальне здоров’я».

 

четвер, 5 вересня 2024 р.

Майстер – клас «Підводний світ» в «Просторі дружньому до дитини»

 







 





Дивлячись на поверхню води, важко уявити те розмаїття життя, яке ховається в морських глибинах. Підводний світ — дивовижна казка, сповнена чудес та незвичайних істот. 




















\Вони мають дивну будову тіла, яскраве забарвлення і візерунки. Сьогодні діти, які завітали в «Простір дружній до дитини», поринули в незабутню подорож, яку для них провели бібліотекарі бібліотеки – філії № 3 для дітей Олександрійської міської ЦБС.  














Таємничі глибини океану зберігають чимало скарбів. І один з них – морські мешканці. Під час майстер-класу діти  пригадали яких мешканців моря вони знають і спробували їх відобразити, дізналися поняття «шторм» та «штиль». 

 







Дітлахи  весело провели час, сумуючи за літньою порою!






неділя, 1 вересня 2024 р.

Інформаційний заклик «Знай, виконуй, дій!»

 




Через активні бойові дії на території нашої країни повсюди можна потрапити на заміновану землю! Ми не можемо чекати, доки  рятувальні служби зроблять територію України цілком безпечною. Працівники бібліотеки-філії №3 для дітей Олександрійської міської ЦБС в цікавій та розважальній формі  донесли  до наймолодших українців важливість правил безпеки в разі можливої зустрічі  з мінами та снарядами. Повчальні історії з книги  О. Ольховської «Мінна безпека у коміксах», яку діти з цікавістю читали та обговорювали, допомогли сформувати бажані моделі поведінки в реальному житті. Згадали і про  песика-сапера  Патрона  породи джек-рассел-тер'єр, який  став справжнім талісманом чернігівських піротехніків, адже мужньо допомагає рятівникам розміновувати небезпечні території. Діти дізналися , що спочатку власник собаки Патрона хотів, аби той був виставковою собакою, але згодом почав брати його з собою на роботу, де Патрон і перейняв навички від рятівників. Завдяки тому, що пес-рятівник має компактні розміри, він з легкістю може дістатися до найнезручнішого місця та перевірити на наявність вибухонебезпечних предметів. Тож, в навчальний рік дітлахи йдуть з необхідними знаннями та подарунками.