середу, 6 грудня 2023 р.

Правова інфо-мозаїка «Цікава казка – правова підказка»













10 грудня у світі відзначають Міжнародний день прав людини, який було засновано 4 грудня 1950 року на засіданні Генеральної Асамблеї ООН. 

Учні 3-Б класу Гімназії імені Т.Г.Шевченка  охоче поділилися з бібліотекарями  інформацією, що в їх розумінні означають слова «права» та «обов’язки», з цікавістю переглянули мультфільм, в якому через казку дізналися про основні закони, в яких записані права людей та дітей, склали правові пазли і зібрали вірні відповіді.

А ще, на  прикладі героїв відомих казок спробували  розглянути статті Конвенції про права дитини. І визначили, яке право, визначене Конвенцією про права дитини, було порушено стосовно цього героя.

Отже, від народження всі люди мають певні права, які гарантовані і захищаються державою. Їх потрібно знати й реалізовувати. Але важливо запам’ятати: поводитись слід так, щоб своєю поведінкою не порушувати прав іншої людини. Незнання закону не звільняє від відповідальності за вчинки, дії або бездіяльність.

Такі правові заходи дуже потрібні дітям, адже правова роз’яснювальна робота допомагає їм бути обачними та свідомими щодо відповідальності за свої дії.

  

Немає коментарів:

Дописати коментар