середу, 26 квітня 2023 р.

Заняття за проєктом «Діти України і війна. Кропивницький»

 














Перші кроки до свідомої краси заради майбутнього робили дітлахи, що завітали до бібліотеки-філії №3 для дітей на чергове заняття за проєктом «Діти України  і війна. Кропивницький». Для читання та обговорювання вибрали казку Віри Правоторової «Маленька історія про велику доброту»,  яка з головним героєм Черепошатком  вчить не засмічувати навколишнє середовище.










 





А ще, авторка цієї історії нагадала  маленьким чомусикам, що у черепах замість ніжок  - ласти (тому вони не такі спритні), у восьминогів  - щупальця з присосками, риби-пилки насправді живуть на такому мілководді, що їхні плавники виглядають із води, у акул міцні та гострі зуби, але вони не славляться добротою… Засміченість – одна із найважливіших екологічних проблем України. 














Згадали і про Чорнобильську трагедію, переглянувши відео та виготовили аплікацію зеленої та гарної Землі.  Танцюючи та рухаючись, дітлахи  створювали позитивний вплив та шлях до екологічної краси . А підсумовуючи заняття, вирішили з батьками ходити до магазину з еко торбинками, бо  правильне використання сміття може навіть принести користь.








Заходи проводяться у рамках проєкту «Обласний жіночий інформаційний центр» та Кіровоградської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. Д.І.Чижевського «Діти України  і війна. Кропивницький» за підтримки Всесвітнього фонду допомоги дітям-сиротам (WWO).

Немає коментарів:

Дописати коментар