понеділок, 3 квітня 2023 р.

Арт-креатив «В книжечку на згадку – зробимо закладку»

 















Дитячі книги вбирають у себе дивовижний, невичерпний, чарівний світ, який дитина відкриває для себе саме завдяки книжці.














 



Ідея виокремити спеціальний день для популяризації книги серед юних читачів належить німецькій письменниці, авторці творів для дітей та активній громадській діячці – Еллі Лепман. 

















Саме вона є засновницею Міжнародної ради з дитячої книги, за рішенням якої у 1967 році було впроваджено 2 квітня День дитячої книги. Це свято одразу набуло всесвітнього значення. А книга, в якій є гарна закладка, виглядає значно привабливішою. 















Таку книгу і читатимеш охоче! Так само, як дітлахи, що завітали до бібліотеки-філії №3 для дітей, де панувала творча атмосфера і виготовлялися книжкові закладки. Дізнавшись, що  одна з найбільш ранніх згадок про використання закладок відноситься до 1584 року, коли королівський друкар Крістофер Баркер подарував королеві першу шовкову закладку, дітлахи вміло опановували нові навички. Спокійних вам весняних канікул  та захопливого читання з гарною закладкою!






Немає коментарів:

Дописати коментар