вівторок, 11 лютого 2020 р.

Топ-10 думок для моєї безпеки в Interneti



     Без Інтернету вже ніяк не можна,     Він норма, а не дивина.

Як зрозуміти друг він нам чи ворог?
І відповідь лиш є одна!
Він – помічник, знавець, порадник,
Інформаційне джерело,
Але потрібно пам’ятати:
Де є добро, там є і зло…







Міжнародний день безпечного Інтернету (Safer Internet Day) проводиться щороку другого вівторка лютого. Основне покликання цього Дня зробити Інтернет чистішим від негативних чинників. Україна долучилася до цього процесу лише в 2008 році. Тоді була створена Коаліція за безпеку дітей в Інтернеті. Був створений сайт Onlandia (http://www.onlandia.org.ua/), на якому можна знайти ретельно розроблені “інструктажі з техніки безпеки” знаходження в Інтернет для всіх категорій населення, завантажити спеціальну “дитячу” версію електронної пошти, вільну від вірусів і спаму.












Цей день в бібліотеці-філії №3 для дітей пройшов цікаво та з користю. Щоб покращити обізнаність щодо безпечного Інтернету на медіазнайко «Топ-10 думок для моєї безпеки в Interneti» завітали учні 1-А класу НВО «Олександрійська гімназія ім. Т.Г.Шевченка – ЗНЗ І-ІІ ст. – школа мистецтв».




























Діти охоче переглянули мультик "Найжахливіший тиждень Петрика. Безпечний Інтернет", створювали павутиння, складали слова (вірус, комп'ютер, миша), дізналися нові поняття  (фішинг, кардинг, грумінг, булінг, мобінг), дискутували щодо загроз та халеп, в які можна потрапити через легковажне ставлення до всесвітньої мережі.






Учні «озброїлися» необхідними знаннями небезпечного «плавання» і тепер легко та спокійно можуть «поринати» у віртуальний світ!



Немає коментарів:

Дописати коментар