понеділок, 21 жовтня 2019 р.

Урок мужності "В їх житті була війна"



Час замри і озирнися в минуле. Озирнися на тих, кого зараз немає, хто з каменя дивиться на нас із висоти своїх пам’ятників. Стій! Зупинись! Ніколи не проходь байдуже повз гранітної  стіни, на якій визолоченими буквами вписані імена тих, хто поліг на полі бою, закатованих у фашистських концтаборах, спалених, повішених, знищених, але не скорених. Зупинись – постій мовчки – згадай… Війна, що прийшла на українську землю червневим ранком 1941 року, увірвалася до кожної оселі, відібрала мільйони молодих життів, спотворила нашу чудову природу, перетворила в руїни тисячі міст і сіл. Проте наш народ залишився незламним у титанічній битві. Він боровся за свободу і переміг. 







Україна 28 жовтня  відзначає День визволення України від фашистських загарбників, присвячений остаточному вигнанню військ нацистської Німеччини та її союзників під час Другої світової війни за межі сучасної території України.

 





Тож, на передодні 21 жовтня, в НВО «Олександрійській гімназії ім. Т.Г.Шевченка – ЗНЗ І-ІІ ступенів – школи мистецтв» , учням 6-А класу бібліотекар бібліотеки - філії №3 для дітей провела урок мужності « В їх житті була війна». 







Вона розповіла присутнім про героїчні шляхи визволення української землі від фашистських загарбників, про подвиги українського народу на фронті і в тилу. На заході звучали вірші, пісні воєнних років, переглянули відео. 











Діти  з неприхованим захватом слухали розповідь бібліотекаря . Присутні хвилиною мовчання вшанували світлу пам'ять всіх захисників України, які пожертвували своїм життям звільняючи рідну землю і народ від ворога. 

Немає коментарів:

Дописати коментар