четвер, 25 квітня 2019 р.

Засідання гуртка "Творчі долоньки" до Великодня


    



Весна - чудова пора року! З приходом весни все навколо змінюється на краще. Кожен день сповнений чудових перетворень, що відбуваються на наших очах. Перші ознаки весни - сонце починає гріти сильніше, повітря стає тепліше, дні довше, а ночі коротше. Діти частіше й більше часу намагаються проводити на вулиці. 
Великдень – одне із шанованих свят, яке відзначають щороку в Світлу Неділю навесні. У цей день освячують паски, писанки і крашанки.



     


Цього року Великдень випадає на 28 квітня. Дуже важлива символіка свята. Традиційно її символами стає те, що так чи інакше означає оновлення життя – це Великодні струмки, Світло – це Великодній вогонь і саме Життя (паски, яйця ).












Крашанки – найпоширеніший святковий символ, який знаменує перемогу життя над смертю. Традиційно вони повинні мати червоний колір, проте сьогодні яйця прикрашають, хто як забажає. Але все ж червоний колір має велике значення.














    Є чимало чудових великодніх ідей, багато з яких можна втілити,   завітавши на гурточок « Творчі долоньки»  до бібліотеки – філії №3 для дітей, долучивши до рукоділля навіть маленьких діток. Виготовлення своїми руками виробів до Великодня бібліотекар С. І. Кузьменко супроводжувала розповідями про історію цього свята.     Варіантів декору пасхального яйця дуже багато. Вони залежать від того, які матеріали використовувати: папір, вишивку, просто нитки або бісер. Тож, на черговому засіданні гуртка діти зробили з кольорового картону та прикрасили стрічкою  два вироби:  Великодні яйця  та віночок з 12 яєць.



  

Немає коментарів:

Дописати коментар