середу, 8 серпня 2018 р.

8 сепрня - Міжнародний День альпініста

     Свято Міжнародний день альпініста святкується в першій декаді серпня. Виникло на початку 2000 років. Присвячене першому вдалому сходженню на пік гірської вершини Монблан швейцарськими альпіністами Жаком Бальма і Мішелем-Габріелем Паккардом в 1786 році.
     Ландшафт нашої планети несе в собі дивовижне поєднання найрізноманітніших рельєфних «рішень», серед яких майже чверть усієї земної поверхні припадає на гори. Краса і велич усього життя на землі особливо відчувається саме в таких місцях. Перебуваючи на вершині, подолавши нелегкий маршрут на шляху до її досягнення, можна цілком ясно відчути це. Сходження на вершину гори є справжнім випробуванням і може бути під силу далеко не кожній людині.
Із самих незапам’ятних часів, долаючи себе, людина прагнула стати ближче до неба. Саме на вершинах пагорбів і гір вона шукала прямого спілкування зі своїм Творцем і отримувала великі одкровення. Вершина дуже часто приваблювала людину, і може бути тому, щоб показати людині її справжню цінність. Цінність для світу, для життя, без суєти і помилкової гордині.
     Сучасний альпінізм - це і вид спорту, і робота, і вид активного відпочинку. Сходження на вершину гори, як і спуск з неї, подолання перешкод і небезпек як і раніше вимагають від людини високої самовіддачі. Ціна помилки, яка може стати не поправною, вельми висока і все ж людина не звикла відступати, як не відступили у свій час Жак Бальма і Мішель-Габріель Паккард, завдяки яким 8-го серпня 1786-го року у 18:23 вперше в світі був досягнутий пік гірської вершини Монблан, висота якого досягає 4810 метрів над рівнем моря. Саме цей День, в середовищі професіоналів і любителів даного виду діяльності та спорту, за даними проекту DilovaMova.com і прийнято вважати Міжнародним днем альпінізму.
   У Міжнародний день альпінізму ми з радістю приєднуємося до привітань на адресу всіх професіоналів і любителів цього складного заняття! 
   Бажаємо Вам мудрості і розсудливості, зважених рішень і нових вершин!

Немає коментарів:

Дописати коментар