середу, 25 квітня 2018 р.

Книжкова виставка - нагадування "Болем Чорнобиля серце болить"



    26 квітня 1986 року. Була весна квітуча, напоєна запахами землі і нового життя. Ніхто не здогадувався, що ця весна назавжди чорними літерами буде вписана в історію нашого народу і людства, що про невелике місто Чорнобиль дізнається весь світ.



    Що ж таке Чорнобиль для України? Це близько трьох з половиною мільонів постраждалих від катастрофи та її наслідків. Це майже 10 відсотків території, що зазнала прямого радіаційного ураження, 160 тис. людей із 170 населених пунктів, яким довелося покинути рідні оселі і переїхати в інші міста, це постійний страх людей за своє життя і здоровя, за долю дітей та онуків, за екологічний стан земель і лісів, морів і рік, підземних вод.
    Кожного року ми повертаємося пам'яттю і серцем до незабутніх трагічних подій, щоб ще раз осягнути, кому зобов'язані мирним небом над головою, можливістю жити і ростити дітей та онуків. Віддаємо данину шани і вдячності тим, хто пожертвував найдорожчим, хто пішов у вічність заради життя і майбутнього свого народу та всього людства.
    Сьогодні працівники бібліотеки - філії №3 для дітей запропонували своїм користувачам переглянути  книжкову виставку - нагадування  "Болем Чорнобиля серце болить" на цю болючу для кожного тему. Ця література про тих, хто першим вступив у двобій з полум'ям та радіаційним монстром і ціною свого життя та здоров'я врятував світ.

Немає коментарів:

Дописати коментар