середу, 25 жовтня 2017 р.

Година моральності «Безпритульні: дитинство з присмаком гіркоти»

          Дитяча бездоглядність і безпритульність —  одна з найактуальніших і найболючіших проблем сучасного суспільства. Реальна ситуація в Україні свідчить, що проблема “дітей вулиці” з’явилася не вчора, але за різних умов вона розвивалася по-різному. Іноді важко навіть пояснити, що спонукає дітей залишати родину, школу, близьких людей і йти на вулицю. Феномен вуличних дітей є симптомом соціального й економічного неблагополуччя у країні, а потім в сім’ї.
         Кожна “дитина вулиці” – це індивідуальність, яка обирає свій спосіб життя. Вулиця – це те місце, де дитина працює, спілкується, грає, навчається “виживати” в екстремальних умовах.

    25 жовтня працівники бібліотеки - філії №3 для дітей  провели для учнів 8 - в класу гімназії ім. Т. Г. Шевченка годину моральності «Безпритульні: дитинство з присмаком гіркоти».
    В ході заходу присутні переглянули відео «Безпритульні діти», «Вони не винні в тому, що народилися в «неправильній сімї» та «Діти вулиці». Після перегляду відео в ході обміну думками школярі не залишилися байдужими до болючих питань нашого сьогодення.
      Під час спілкування було звернено увагу на такі питання: чи всі «діти вулиці» сироти чи з неблагополучної сім’ї? Які причини появи соціального явища «діти вулиці»? Що спонукає дитину залишити родину, школу, близьких людей і йти на вулицю? Чому діти обирають такий ненадійний і часто небезпечний спосіб життя?  

Немає коментарів:

Дописати коментар