четвер, 8 червня 2017 р.

Правові сходинки "Великі права маленької людини"

                             «Знати свої права - 
             означає вже наполовину володіти ними».
     Людина від народження наділена правами, а з часом у процесі життя, після досягнення встановленого законом віку, набуває здатності мати обов'язки і нести відповідальність за свої дії.
      Однак запам'ятайте: поряд із вами живуть люди, які також мають права. Тому реалізовувати свої права, не порушуючи при цьому прав і інтересів інших – це своєрідне мистецтво. Досягти такого балансу можливо тільки завдяки високій правовій свідомості, грамотності, відповідальності, а перш за все тоді, коли ти в своїх діях керуєшся совістю, порядністю, людяністю, добрими намірами, чесністю, повагою до оточуючих.
     Народна мудрість гласить : «Якого ставлення бажаєш до себе – так стався і до інших», «Що посієш – те й пожнеш», «Людина – коваль свого щастя», «Життя прожити – не поле перейти», і ці вислови не потребують доказів, оскільки перевірені віками.
  Працівники бібліотеки філія №3 для дітей провели для учнів 2-a класу  гімназії ім. Т. Г. Шевченка правові сходинки «Великі  права маленької людини».
Бібліотекарі  познайомила дітей з правами, що гарантуються законом, наголошуючи на тому, що кожна людина є єдиною та унікальною. 
В ході бесіди учні познайомилися зі статтями Конвенції ООН по правах  дитини. Діти уважно слухали, із задоволенням задавали 
питання і обговорювали різні ситуації, які потягли за собою порушення прав дитини.
Хлопчики та дівчатка задумалися над можливими наслідками тих чи інших вчинків, дізнатися, коли можна і потрібно звертатися по допомогу до  держави і закону, як слід поводитися на дорозі, на вулиці, в школі, в сім'ї, в магазині, на відпочинку.
         Дуже багато нової та цікавої інформації  присутні одержали під час презентації « Я маю право жити на землі, творити, дихати, навчатись ».
           Активні, допитливі школярі відповідали на питання вікторини
                                «Дізнайся про свої права».
  А під кінець заходу дітлахи на пелюстках ромашки написали про ті права, які вони запамятали.








Немає коментарів:

Дописати коментар