середу, 7 червня 2017 р.

"Зелена планета, від тебе й від мене вона недалеко"



       Природа – це невичерпне джерело краси, натхнення, радості, щастя. Тому її потрібно любити і берегти. Треба вчитися її розуміти, вчитися дивуватися і бачити її красу у кожному витворі природи…

Природа – це велике і незбагнене диво, яке людині треба розгадати протягом свого життя. І, мабуть, немає дивовижнішої і таємничішої казки про саму природу. А скільки в ній непізнаного, нерозгаданого, величного і дивовижного!

   З метою виховання у дітей любові до природи, бережливого ставлення до неї, з учнями 2 «В» класу гімназії ім. Т. Г. Шевченка було проведено вікторину "Зелена планета, від тебе й від мене вона недалеко".  

   Діти мандрували екологічною стежиною по території садочка, на своєму шляху зустрічали різноманітні рослини, комах, тварин, відгадували загадки екологічного змісту.
  

     Бібліотекарі  розповіли  маленьким відвідувачам про зелений дивосвіт  України, познайомили з легендами  та народними  повір’ями, що багато віків складав мудрий народ про цілющі властивості рослин. 
   Присутні відгадували загадки, читали вірші про лікарські рослини, відповідали на питання вікторини.  

      Як бачимо, кожна рослина, кожна жива істота – диво!
 Тож, любі діти, читайте книжки про зелений дивосвіт, блукайте уявою чи наяву по всій планеті у пошуках незвичайного, але і ту красу, що живе поруч з вами, любіть та оберігайте.




Немає коментарів:

Дописати коментар