четвер, 13 квітня 2017 р.

Христос Воскрес - лине із небес!


   
          Є багато свят, які люблять зустрічати українці. Але одним з головних є весняне свято - Великдень. Це світле і добре свято несе з собою віру, надію і любов. В даний час Пасха займає дуже важливе місце в житті багатьох людей.
  Ми повертаємося до наших витоків, до віри і тому свято Пасхи для нас стає чимось більшим, ніж просто червоний день календаря. Невід’ємною частиною Великоднього свята є крашанки й писанки.
         Яйце — це символ весняного відродження природи, зародження життя, продовження роду. Український народ має невичерпну духовну скарбницю, в якій навіки посіла славне місце - українська писанка. І як добре, що люди не забувають прекрасного звичаю - розписувати писанки. 
      На передодні великого свята Паски  працівники бібліотеки – філії  №3 по обслуговуванню дітей провели  для  учнів 4 та 5  класів  СЗНЗ №4 урок духовності «Христос Воскрес – лине із небес!». 

    З цікавістю діти прослухали  інформацію про те, як святкують Великдень в Україні. Всім було цікаво дізнатися про «Вербну неділю», «Чистий четвер», «Страсну п’ятницю”.
     Але самим цікавим було повідомлення про невід’ємний атрибут Великодня – писанки. Бібліотекарі розповіли дітям її  історію в легендах, оповіданнях, казках, віршах, які написані в різні часи. Познайомили  дітей з традицією розмальовування писанки як оберегу.



     





Немає коментарів:

Дописати коментар