вівторок, 25 квітня 2017 р.

Мову рідної природи розуміти вчись

     З настанням весни пробуджуються від сну ліси і поля, луки і річки, садки і парки. Всі вони наповнюються сонячним теплом, пташиним співом, квітковим різнобарв’ям.
    Рідна природа оспівана у багатьох творах українських письменників. Любов’ю до отчої землі наповнені поезії Шевченка, Франка, Лесі Українки, природа цвіте й грає всіма фарбами на сторінках Довженка і Остапа Вишні, Тичини і Малишка, Гончара і Стельмаха...
   Традиції вшанування весни закладені нашими предками у прислів'ях, приказках, народних прикметах, міфах, легендах, піснях. Особливої уваги заслуговують пісні-веснянки, які так трепетно і яскраво зображують давноочікуваний прихід Весни.
  24 квітня бібліотекарі завітали в СЗНЗ № 4 з метою, щоб провести екологічний калейдоскоп «Мову рідної природи розуміти вчись» для учнів 3-х і 4-х класів.
     Бібліотекарі допомогли дітям побачити розмаїття природи, розкрити її красу за допомогою художнього слова, виховати у них почуття любові та турботи до рідного краю, а також навчити бережливого ставлення до нашого довкілля – зокрема берегти первоцвіти наших лісів та лук. 
  Під час екологічного калейдоскопу  діти послухали пісні та переглянули декілька відео кліпів про екологію, природу нашої планети Земля.
     Учні  підготували прислів’я та приказки про природу, відгадували загадки про весняну пору. 

   Наостанок бібліотекар Світлана Іванівна провела для дітей цікаву вікторину «Весняний дивосвіт».  
    Цей захід сприяв вихованню в учнів шанобливого ставлення до рідної природи, розширив і поглибив знання вихованців з екологічних знань та викликав в учнів почуття відповідальності за майбутнє України та Землі в цілому.


Немає коментарів:

Дописати коментар