четвер, 7 березня 2024 р.

Читання вголос «Хто Шевченка прочитав, той багатший серцем став»

 













У березні цього року Україна відзначає  210 років від дня народження Тараса Григоровича Шевченка. Тож, у бібліотекарів бібліотеки-філії №3 для дітей  випала чудова нагода відзначити річницю дня народження  і  цікаво розповісти учням 3-Б класу Гімназії  імені Т.Г.Шевченка про українського поета, прозаїка, мислителя, живописця, графіка, етнографа та громадського діяча.








Говорили про найменшу книгу у світі («Кобзар» , виготовлений відомим українським майстром  мікромініатюр Миколою Сядристим), де намальований найбільший портрет Тараса Шевченка (у Харкові  у жовтні 2014 року на стіні 17-поверхівки площею понад 500 метрів),  скільки до наших часів дійшло  картин (835 картин Шевченка), в якому році  і  скільки років із часу встановлення першого на території України пам’ятника Тарасу Шевченку (125 років, 1899) та скількома мовами перекладена поезія (понад 100 мовами світу). 








 




Декламуючи вірші  Тараса Шевченка діти ще раз переконалися, що для багатьох поколінь українців він є символом свободи та незалежності  і  його творчість на часі, Тарасові пророчі слова і сьогодні дають сили нашим захисникам. 









А винагородою за прекрасне декламування віршів стали ігрові розваги та захоплююча
  вікторина. Було пізнавально та весело!






Немає коментарів:

Дописати коментар