вівторок, 5 березня 2024 р.

Майстер-клас з виготовлення листівки до дня народження Кобзаря «Шевченкове слово в віках не старіє»

 














9 березня відзначається день народження славного генія  українського народу, видатного поета і художника Тараса Григоровича Шевченка. Народився Шевченко в селі Моринці на Черкащині в сімї селянина-кріпака. Чи міг у той час хтось передбачити, що із білявого хлопчика, котрий ріс у неволі та злиднях, виросте великий Кобзар, чиє ім’я знатимуть на всіх континентах, встановлюватимуть йому численні пам’ятники,  називатимуть на його честь міста, села, вулиці, театри, навчальні заклади?















Тож, з нагоди 210-річчя учні 3-Б класу Гімназії  імені Т.Г.Шевченка, поринули у творчий процес над створенням своєї неповторної листівки, усвідомлюючи, що Тарасові слова кличуть  до Перемоги.  У  дружній атмосфері та під звуки пісень на слова Тараса Шевченка діти писали свої улюблені вірші і прикрашали листівку кожен зі своїм баченням.  















А ще, бібліотекарі   бібліотеки-філії №3 для дітей Олександрійської міської ЦБС детально розкрили  учням  не просто збірку  найвідоміших віршів Тараса Шевченка, а й художнє видання з яскравими ілюстраціями - «Дитячий кобзар»,  в якому художниця  Марина Михайлошина  чітко  підкреслює  слова  Великого Кобзаря. 















Тут і українське село з біленими хатами, і козак, що збирається у довгу дорогу, і, звичайно, кобзар, що на кобзі грає та пісні про славетне минуле наспівує…









Немає коментарів:

Дописати коментар