середу, 13 грудня 2017 р.

Правовий діалог «Кожний, хто ходить по землі, має свої обов’язки в житті»

Учитись жити по закону, поважати закон і виконувати його
людина повинна з малих літ, з сімї, дитячого садка, зі школи...
Рибінський ЄМ.

     Дивно, але людству знадобилися століття, щоб зрозуміти власні права та утвердити їх. Вони ж такі прості та ясні! І якщо всі люди будуть поважати свої та чужі права, на Землі значно поменшає горя, сліз та кривди.
    Діти - це квіти нашого життя! І це не просто гарна фраза. Діти - це найголовніший скарб нашого суспільства. І від того, як ми їх виховуємо, які зерна добра, справедливостімужності ми в них закладемо, залежить не тільки майбутнє нашої країни, а й майбутнє всього світу. Кожна людина від народження має природні права. Всі вони закріплені в Декларації прав людини, яка прийнята міжнародним товариством.
  Для учнів  СЗНЗ 4 бібліотекарі провели  правовий діалог «Кожний, хто ходить по землі, має свої обовязки в житті»
Працівники бібліотеки запропонували дітям  переглянути  презентацію «Знай свої права, дитино!»,  яка познайомила присутніх з правами та обовязками громадянина нашої держави
А переглянувши добірку відеоматеріалів, учні майже без помилок назвали правопорушників серед казкових героївКоментуючи поведінку персонажів, добре розрізняли поняття права і обовязку
   Під кінець заходу бібліотекарі запропонували дітям створити асоціативний кущ «Захист прав дитини», який засвідчив що діти дійсно зрозуміли які права і обовязки закріплені в Декларації прав людини.





                                                     Дорогі наші діти! 
      Тільки не забувайте - такі самі права як і ви, має кожна людина. Реалізуючи свої права, намагайтеся поважати права інших, поставити себе на їх місце. Спробуйте зробити це - і ви побачите, як зміниться світ і люди, що вас оточують.









Немає коментарів:

Дописати коментар