вівторок, 7 листопада 2017 р.

«До людей - з любов’ю та піснею»

      Уже стало доброю традицією проводити зустрічі в рамках Національного проекту «Україна читає дітям». Для спілкування з користувачами працівники нашої  бібліотеки запрошують цікавих людей м. Олександрії, які розповідають присутнім  про вплив книги на їхнє життя, діляться спогадами про першу прочитану ними книгу. 
   Сьгодні працівники бібліотеки філії 3 для дітей в рамках цього проекту організували зустріч для вихованців СЗНЗ№4 з Дроботом Тарасом Григоровичем, який є солістом хору «Веселка». Виступ хорового колективу, учасником якого він є, можна почути в м. Олександрії та в різних селах Олександрійського району, де на них завжди чекають тому, що вони несуть людям радість
       Як у кожної людини є улюблені співаки і композитори, так і в нашого гостянайулюбленішим співаком є О. Винник. Тарас Григорович з великим задоволенням не тільки слухає пісні у його виконанні, а й сам їх виконує, отримуючи насолоду.
      Дробот Т. Г. читати почав рано, любов до читання  привила мама, читаючи маленькому Тарасу народні казки.
      Під час зустрчі гість  розповів дітям про свої читацькі уподобання, а це: фантастика та пригоди. Йому до вподоби твори таких авторів як Ф. Купер, А. Азімов, Ж. Верн , О. Бєляєв та інші. Тарас Григорович зачитав  дітям уривок зі своєї улюбленої книги дитинства О. Бєляєва «Человекамфибия». За його словами, процес  читання для нього  – це особистий діалог з книжкою, до зустрічі з нею він готується. Деякі книги він перечитував в різні періоди свого життя і щоразу відкривав для себе щось нове. Змінювався він, змінювалося і його сприймання книги
    Дробот Т. Г. запропонував учням  переглянути фото і відео з власного архіву в яких віддзеркалено його життя від шкільних років і до сьогодення. Скільки було приємних емоцій у дітей від побаченого




    Учні з великим задоволенням слухали розповідь, задавали нашому гостеві цікаві запитання, а також розповіли йому про свої улюблені книги.
      Тарас  Григорович виразив свої побажання дітям про те, що книги дають їм не тільки інформацію, емоції, поштовх до мислення, а й велику радість, задоволення від самого процесу читання.
      Під кінець зустрічі Дробот Т. Г. висловив впевненість в тому, що книга стане для учнів ковтком свіжого повітря без якого не можна обійтися, а це буде означати, що поступово діти стануть справжніми читачами.








Немає коментарів:

Дописати коментар