пʼятницю, 10 листопада 2017 р.

Мовознавчий екскурс «Давайте у світі знань мандрувати, будемо рідну мову вивчати!».

      9 листопада у день вшанування памяті Преподобного Нестора-Літописця в нашій державі відзначається День української писемності та мови. Це свято згуртовує всіх нас на шляху до відродження духовності, зміцнення державності, формування громадянського світогляду.
     Кожному у дар Божий дана мова. Всі живі створіння на Землі спілкуються між собою: одні - мовою жестів, інші - мовою звуків. Лише нам, людям, найдосконалішим із мешканців Землі, було даровано можливість спілкуватися за допомогою мови.
      Саме завдяки їй ми можемо порозумітися, переказати свої почуття, переживання. За допомогою мови ми бережемо свою історію, передаємо нащадкам неоціненні скарби свого минулого і сучсного.
                Цікаво і змістовно пройшов мовознавчий екскурс 
  «Давайте у світі знань мандрувати, будемо рідну мову вивчати!» 
      На свято працівники бібліотеки запросили до себе в гості учнів гімназії
ім. Т. ШевченкаБібліотекарі коротко розповіли присутнім про виникнення рідної мови, етапи розвитку української писемності, не забули згадати і про Нестора Літописця, з якого і починається, на думку дослідників, писемна українська мова.
      Захід доповнив перегляд відео презентації «У мові моїй краса і неповторність». Бібліотекарі розповіли  дітям про значення мови  в житті кожної людини. У виконанні учнів прозвучали вірші ТШевченка, М. Рильського, ВСосюри та інших поетів.
Також було презентовано учням книжкову виставку
«Рідна мова чиста як роса».  
    Наприкінці заходу бібліотекарі запропонували школярам написати відгуки про українську мову, про роль мови в їхньому особистому житті




    

                                           


Немає коментарів:

Дописати коментар