четвер, 30 листопада 2017 р.

Довірча бесіда «Над прірвою великої біди»


     Всесвітній день боротьби зі СНІДом, який відзначається 1 грудня - це попередження всім про болючу рану суспільства - СНІД, який виник наприкінці ХХ сторіччя.
       І прикро те, що ми, як і багато років тому,  не хочемо повірити, що проблема СНІДу і його наслідків безпосередньо стосується кожного.
     Для учнів СЗНЗ 4 працівники бібліотеки провели довірчу бесіду «Над прірвою великої біди», яка була присвячена Всесвітньому дню боротьби зі СНІДом.
      Бібліотекарі розповіли та ознайомили учнів з поняттями "СНІД" і "ВІЛ" та їх ознаками, сприяли вихованню почуття відповідальності за власну поведінку та ведення здорового способу життя, а також  толерантне ставлення до ВІЛ - інфікованих людей. 

  Під час заходу бібліотекарі спільно з вчителями закладу 
прикріпили всім присутнім  червоні стрічки, як символ підтримки та співчуття тим, хто хворий на ВІЛ.


    Для того, щоб  зустріч пройшла з найбільшою користю для учнів 
 на захід було запрошено лікаря з комунального закладу «Олександрійський шкірно – венерологічний диспансер» Василенка Д. С. 
     Під час бесіди  були розглянуті та обговорені такі питання, як «Чи можна заразитися ВІЛ /СНІДом через спілкування?», «Чи можна заразитись ВІЛ, плаваючи в басейні ?», «Проколюючи вуха чи наносячи татуаж спільною голкою, можна інфікуватись ВІЛ?» та інші.

                          Доповненням до розповіді була презентація 
                       «СНІД: подумай про майбутнє – обери життя».

                                                      
                                                

Немає коментарів:

Дописати коментар