середа, 28 серпня 2024 р.

Майстерка «Жвавий гелікоптер» в «Просторі дружньому до дитини»

 


 













Ось і літечко закінчується, а разом з ним і літні канікули… Найулюбленіша пора всіх діток. Влітку цвітуть яскраві квіти, які стають домівкою для різноманітних комашок. 
















Прогулюючись берегом річки чи ставка дітлахи зустрічали  літаючі самоцвіти — вони можуть бути червоні, блакитні або ж зелені. Ось один з них непорушно сидить на листку, інший завис у повітрі над водою або проноситься просто перед тобою.











 




Це бабки — мерехтливі «гелікоптери» зі світу комах. Тож, дітлахи,  які завітали на майстерку від працівників бібліотеки – філії № 3 для дітей Олександрійської міської ЦБС,  з радістю взялися до роботи.














Розваги для дітей з користю – це те, про що мріють батьки. І вони переконалися, що  бібліотечний простір прекрасно відповідає усім їхнім пунктам: дитина зайнята корисною справою, навчається і весело з друзями проводе час!

 

 

пʼятниця, 23 серпня 2024 р.

Майстер – клас «Веселий восьминіг» в «Просторі дружньому до дитини»

 









Пластилін – це нескінченний простір для фантазії, імпровізації, уяви дитини. Варто направити творчий задум малюка в потрібному напрямку, і, можливо, в майбутньому він стане художником або скульптором. 













Тож сьогодні працівники бібліотеки-філії № 3 для дітей Олександрійської міської ЦБС провели для своїх маленьких відвідувачів майстер-клас «Веселий восьминіг».  












З усіх морських істот багато дітей виділяють восьминога, який має незвичайну форму. Також його легко відрізнити за кількістю кінцівок. Досить весело та захоплююче  малеча провела час у колі друзів. 











Всі роботи дітей дивують, зачаровують та надихають.

середа, 21 серпня 2024 р.

Майстер – клас «Я люблю Україну» в «Просторі дружньому до дитини»

 









 







Чи є для нас, справжніх українців, кольори, миліші за кольори чистого неба і теплого сонця? Напевне, ні. Саме  кольори  нашого національного прапора, державного символу України  сьогодні були темою на майстер – класі для дітлахів, які завітали  в «Простір  дружній до дитини». 















У творчій і невимушеній атмосфері, дослухаючись до порад бібліотекарів  бібліотеки – філії № 3 для дітей Олександрійської міської ЦБС, дітвора старанно виготовляла  аплікації державних символів України. 














Наповнені патріотизмом, любов’ю до України та рідного краю діти виготовили сувеніри в формі серця, браслета  та українського прапору. 






І ще, діти не лише здобули нові навички й знання, а й отримали заряд позитивних емоцій, що в сьогоднішніх  умовах є надзвичайно важливим.















Все буде Україна!

 

вівторок, 20 серпня 2024 р.

Інформаційне сафарі «Мандруємо казками Юрія Винничука»

 





Цікава зустріч  по книгах Юрія Винничука  відбулася  в «Просторі дружньому до дитини»,  де бібліотекарі бібліотеки-філії №3 для дітей Олександрійської міської ЦБС зібрали найбільш популярні для читання влітку книги відомого українського письменника  та запропонували  дітям більш детальніше дізнатися про веселі пригоди  кумедних героїв. Завдяки   зворушливим ілюстраціям чудових художників в уяві маленьких читачів оживали  знайомі їм чеберяйчики, мандрівний будиночок та інші казкові герої. І перегляд однойменного мультфільму  «Лежень»  пройшов захопливо!

 

понеділок, 19 серпня 2024 р.

3D-моделювання «Політ фантазії» в «Просторі дружньому до дитини»

 





 







Багато  хто  любить  літо, яке надає  безліч  можливостей  для  цікавого проведення  часу.  Коли  на  вулиці  тепло  і  сонячно,  то зовсім не хочеться залишатися вдома.  Погода дозволяє перебувати на природі цілими днями.  Але наші користувачі не забувають і про бібліотеку. 















Тож сьогодні хлопчики та дівчатка завітали до бібліотеки – філії № 3 для дітей Олександрійської міської ЦБС  на чергове заняття  Гуртка  «3 D - моделювання».  













Напередодні свята  Дня  Прапора України,  працівники бібліотеки запропонували  дітворі  зробити  за  допомогою  магічної  і чарівної  3-D ручки  символічні  подарунки  присвячені  цій  даті. 


 


















Під  час  заняття  панувала надзвичайно  творча  атмосфера  наповнена  позитивною  енергетикою  та любов'ю.  Кожна  дитина  з  трепетом  віднеслася  до  своєї  роботи.