пʼятниця, 26 січня 2024 р.

Майстер-клас «Соковитий гранат» на дитячій мобільній точці «Спільно»

 
















Діти люблять фрукти і ягоди не тільки їсти, але і малювати, робити поробки з непридатного матеріалу та пластиліну, складати композиції, аплікації з паперу. Сьогоднішній майстер-клас  був з пузирчатої плівки.















Під час майстер – класу від бібліотекарів бібліотеки-філії №3 для дітей Олександрійської міської ЦБС дітлахи дізналися чимало фактів, пов’язаних із гранатом та переглянули пізнавальне відео. Тож, гранат це рослина, що відноситься до сімейства Дербенникових. Його плоди мають круглу форму, що нагадують кулю. Розміром можуть бути від 8 до 18 сантиметрів. Колір граната може бути різним, це залежить від сорту плода. Але в магазинах ми звикли бачити червоні гранати. А бувають також і жовті. У них щільна шкірка, під якою є їстівне насіння в соковитій м’якоті і воно, як правило, такого ж кольору як шкірка. Гранат - улюблений багатьма фрукт (який насправді ягода). У перекладі з латинської granatus означає "зернистий", а в Стародавньому Римі гранат так і називали - зернисте яблуко. У гранаті корисно все: кожна його частина містить речовини і мікроелементи, які використовуються і в кулінарії, і в медицині.














Під час роботи над поробкою, діти переконалися, що гранат неспроста називають королем фруктом. Його корисні властивості підтверджені науковими дослідженнями, а яскравий смак і аромат здобули йому славу улюбленця обіднього столу. Сьогодні титулований плід носить ще й звання суперпродукту.

 
















Але, головне – це неповторна атмосфера під час виготовлення поробки, яка буде надихати і зігрівати взимку кожного, хто мав щасливу нагоду працювати з пузирчатою плівкою. Тільки-но подивіться на цей соковитий стиглий гранат! Ви вже готові його з'їсти?



 

 

 

Немає коментарів:

Дописати коментар