понеділок, 7 листопада 2022 р.

Флікер «Котячі лапки» та ігрова програма з безпеки дорожнього руху

 


Те, що  транспорт буває небезпечним, якщо не знаєш правил дорожнього руху, змогли переконатися дітлахи  ЗДО (ясла-садок) №25 під час ігрової програми з безпеки дорожнього руху та майстер-класу з виготовлення флікерів «Котячі лапки», який для них провели  бібліотекарі бібліотеки-філії №3 для дітей. 



В цікавій ігровій формі Світлофор та Міньйон  розповіли про правила дорожнього руху та силу світловідбивачів, а щоб дітлахи  були більш помітними біля дороги запропонували створити флікери,  які дозволяють розпізнати  пішохода в темну пору доби. 


Світловідбивачі  на одязі роблять його власника в рази помітнішим – пішохода видно з 150-300 метрів, а ризик наїзду в темний час доби зменшується на 85%. І це є найбільш дієвий спосіб убезпечити себе на дорозі.  А в таких країнах як Велика Британія, Фінляндія, Естонія, використання флікерів є обов'язковим згідно з їхніми Правилами дорожнього руху.



Захід відбувся в рамках проекту «Громадський хаб «Амбасадори безпеки»,  що втілюється ГО Агенція сталого розвитку «Хмарочос» у партнерстві з Олександрійською міською ЦБС за підтримки Канадсько-українського проекту розвитку поліції  (CUPDP) коштом уряду Канади через Міністерство закордонних справ Канади.



Немає коментарів:

Дописати коментар