вівторок, 1 листопада 2022 р.

Майстер-клас з виготовлення брошки «Соняшник»







Звідки з’явився соняшник? Де виростили найвищий соняшник? Чим корисне насіння… Та багато чого цікавого запропонували дізнатися бібліотекарі бібліотеки-філії №3 для дітей  під час чергового майстер-класу з виготовлення брошки «Соняшник».









Перші соняшники в Європі вирощували в ботанічних садах як дивовижну своєю красою «сонячну квітку». Цю назву Соняшник отримав за суцвіття круглої форми, які оточують золотисті пелюстки, які нагадують сонце. Давно помічена унікальна здатність соняшнику повертати суцвіття слідом за сонцем від його Сходу до заходу. 











 




Квіти соняшника здавна вважали символом любові до Батьківщини. Коли сонце сідає за небокрай, сонях сумно опускає голівку - так і людина на чужині сумує за рідною землею.

 








Як соняшник повертається за сонцем, так і людина думкою, словом і ділом звернена до своєї Вітчизни. Як сонце для соняшника - єдиний і незамінний орієнтир, так і для людини Батьківщина - єдина та найвища цінність.















Традиція вірити в добру силу цієї квітки збереглася і до наших днів. Посадіть біля будинку цю дивовижну квітку, прикрасьте стіни зображенням соняшника і відчувайте, що радість життя буде з Вами поруч завжди!















Соняшник малювали художники, поети присвячували йому свої вірші. Складено  про нього й загадку: «сімсот соколят на одній подушці сплять»…














І хоча створення брошки з фоамірану «Соняшник» доволі складна справа, але юні майстри впоралися на відмінно та отримали порцію позитивних емоцій та надихнулися красою, яку створили власноруч!












 

Немає коментарів:

Дописати коментар