вівторок, 30 серпня 2022 р.

Майстер-клас «Фруктовий ріжок»

 


Чи знаєш ти, що перше морозиво не було схоже на сучасне? Його виготовляли зі снігу та фруктів. А для того, щоб пригостити Олександра Македонського, влаштовували естафети у гори за снігом. Європу з морозивом познайомив Марко Поло, а ескімо придумав одинадцятирічний Френк Епперсон, забувши на вулиці свій лимонад з паличкою для помішування.
















Морозиво — звичний, але усіма обожнюваний літній смаколик, тому і в бібліотеці-філії №3 для дітей сьогодні гамірно! Всі ласунчики зібралися на черговий смачний майстер-клас! 
















Холодне морозиво допомагає скоріше прокинутись, чудово стимулює роботу мозку та підвищує працездатність! А ще достатньо з’їсти одну ложку улюбленого холодного смаколика — і настрій підніметься. 














Як? Морозиво стимулює вироблення спеціального гормону щастя — серотоніну. Тож не дивно, що стресові ситуації люди «заїдають» морозивом. 


















Морозиво — це ласощі від яких не відмовиться практично жодна людина у світі попри вік, стать і національність, і дітлахи, які завітали  на  майстер-клас «Фруктовий ріжок»  не виняток…













Немає коментарів:

Дописати коментар