понеділок, 1 серпня 2022 р.

Майстер-клас «Курчатко з крупи»

 


Щоб не трапилось, а діти сприймають цей буремний світ по-іншому.  Хочеться грати, фантазувати, вирізати, клеїти… Для дітей дуже важливо розвиватися в різних напрямках. Ліплення, малювання, створення аплікацій — це все дозволяє розвивати різні корисні якості, такі як моторика рук, увагу, мислення та багато іншого. Тож, вигадливі бібліотекарі бібліотеки-філії №3 для дітей запропонували дітлахам один із цікавих варіантів  -  аплікацію з крупи.


















Інколи під час майстер-класів  діти ставлять неймовірні питання. А чому ж все-таки колір жовтий у курчат?   А дійсно, чому? Адже батьки в маленької пухнастенького курчатка  зовсім іншого кольору – в оперенні у них немає навіть натяку на жовтий колір.

















Відповідь виявляється зовсім проста – в маленьких курочок і півників, коли вони народжуються, немає звичного оперення, у них надзвичайніший пушок.
















Але чому ж все-таки колір жовтий у курчат? Адже жовтий колір дуже яскраво виділяється на тлі зеленого двору і землі. А курчата  такі маленькі беззахисні – їх образити може кожен. Але у наших дітлахів курчатко вийшло у кожного різне і таке гарне!








Немає коментарів:

Дописати коментар