пʼятницю, 6 травня 2022 р.

Майстер-клас «Квітка сонця».

 

Життєрадісна квітка соняшник завжди дивиться у сторону світлого, безхмарного майбутнього, як і маленькі користувачі бібліотеки-філії №3 для дітей, які радо завітали на майстер-клас «Квітка сонця».




Поєднання провісника тепла, символа сподівань на краще майбутнє і одного із найбільших символів України – соняшника з макаронами, не тільки смачного гарніру, а й відмінного матеріалу для створення різних виробів своїми руками, що допомагає  розвинути дрібну моторику і зорово-моторну координацію, подарували масу приємних емоцій та вражень, щирі та відкриті посмішки дітей!













А ще,   Батьківщиною соняшнику вважається  Північна Америка. Перші згадки про рослину датуються XVI століттям. Спочатку соняшник був декоративною рослиною і тільки через 100 років була відкрита його цінність як сільськогосподарської культури.








В Україні квітка з далекого континенту прижилася дуже швидко. Родючі степові грунти, достатньо сонця - саме такі умови полюбляє рослина. До речі, сьогодні Україна посідає друге місце в світі по темпам вирощування насіння соняшнику!












Немає коментарів:

Дописати коментар