четвер, 24 червня 2021 р.

Cитуаційна гра «Діти знають свої права, а чи виконують свої обов’язки»





Як розповісти дітям про День Конституції України?





В кожній країні є правила, за якими живуть всі її мешканці. Ці правила називаються "законами". Законів багато, та серед них є найголовніший, що зветься словом "Конституція". Якщо цього головного закону не дотримуватися, то в країні не буде порядку. 





















Наша Україна теж має свою Конституцію - закон, в якому записано всі права українців. Це право на життя, право на житло, право на працю, право на відпочинок, право на лікування та багато-багато інших прав. Записано в Конституції і наші обов’язки. Наприклад, обов’язок захищати свою Батьківщину, обов’язок берегти природу, обов’язок виконувати вимоги Конституції та інші.
























Неймовірно цікаво та пізнавально в бібліотеці-філії №3 для дітей до Дня Конституції України пройшла ситуаційна гра  «Діти знають свої права, а чи виконують свої обов’язки». 



















Переглянувши вікторину, діти охоче перевірили себе на знання прав та обов’язків громадянина України. У конкурсі «Правова відгадайка» наввипередки складали з літер слова  та закріплювали  набуті знання. 




Успішно підібрали пазли, де розподілили конституційні права людини і громадянина за основними групами прав людини згідно з Конституцією України, а також творчо малювали на правову тематику.  





А книжкова викладка літератури  «Конституція дала мені право» допомогла  дізнатися важливу інформацію про права і свободи дітей та сформувати навички їх захисту у повсякденному житті.



 

Немає коментарів:

Дописати коментар