пʼятницю, 6 березня 2020 р.

Ілюзіон мовної словесності «У вінок Кобзареві ми вплітаємо майбутнє».




Поезія Шевченка – це вогник,
схожий на полум’я свічки,
що запалює душу людини…













Березень в Україні часто називають Шевченковим. І це не випадково: щороку навесні Великий Кобзар приходить до нас. І щороку новим, неповторним. Як весна оновлює природу, так само поезія Великого Тараса оновлює наші душі, закликає бути чесними і милосердними, щиро любити свій народ, свою Україну.














Разом з  п’ятикласниками ЗНЗ І-ІІІ ст. № 2 ім. М.Горького бібліотекар бібліотеки – філії №3 для дітей  поринули в ілюзіон мовної словесності «У вінок Кобзареві ми вплітаємо майбутнє».  













Бібліотекар  змалювала історичні обставини, за яких народився майбутній Кобзар, розказала про важке дитинство дитини-кріпака, і як дитячі враження поета вилилися в поетичне слово. Показала, як дорослим, Тарас Шевченко через свої вірші пробуджував любов до своєї Батьківщини, кликав сильних на подвиги, вселяв у слабких надію і віру і виховував своїм особистим прикладом почуття національної гідності у цілого свого народу.















Учні взяли участь в цікавій вікторині на тему «Творчість Тараса Шевченка», під час якої школярі поділилися  на три групи, які були названі «Гайдамаки», «Патріоти», «Кавказ» та з захопленням відповідали на питання, пов’язані з творчістю великого Кобзаря.  І конкурс з декламування поезій Т.Г. Шевченка був насичений та виявив у учнів творчі здібності.                 

















Ми впевнені, що цей захід допоможе молодому поколінню зрозуміти та усвідомити неоціненний вклад Тараса Шевченка в зародження та розвиток української культури, мови, нашої державності.





















Немає коментарів:

Дописати коментар