понеділок, 27 березня 2017 р.

Пернаті друзі людини

     Щороку, 1 квітня відзначають Міжнародний день птахівСаме цього дня, в 1906 році , було підписано Міжнародну конвенцію з охорони птахів. День птахівце не тільки річниця Конвенції, але і час прильоту пернатих із зимівель. Повернення птахів святкується також як прихід весни. За традицією, у цей час люди розвішують шпаківні та інші пташині «будиночки».

     Птахи не тільки прикрашають ліси, поля, луки, парки, сквери. Вони є справжніми помічниками і друзями людини. Знищуючи велику кількість шкідників сільського і лісового господарства, вони зберігають для людей врожаї садів, полів, городів

Нам необхідно зберігати і примножувати кількість крилатих друзів, щоб майбутні покоління бачили їх красу не тільки на сторінках книжок, а й у природних умовах рідного краю


     Птахи мають велике значення в природі і житті людини. Вони є нашими найкращими друзями, з ними людина стає кращою, внутрішньо красивішою, благороднішою, чистішою.




     Тож приваблюйте птахів на свої поля, сади, городи, у міські парки, підгодовуйте взимку, влаштовуйте штучні гнізда і вони віддячать вас сторицею.



Немає коментарів:

Дописати коментар