вівторок, 7 лютого 2017 р.

За кожною обкладинкою книги живе цілий світ...




     У цей день в багатьох країнах світу відзначають Міжнародний день дарування книжок. Його започаткувала американка Еммі Бродмур у 2012 році. Ідею підказав її маленький син, який запитав маму, чому немає особливого дня, коли люди дарують один одному книги. Це одне з наймолодших свят в календарі, його святкують з 2012 року.  
     Цього дня заведено дарувати книжки один одному та членам родини, залишати в людних місцях, надавати знижки в книгарнях, організовувати волонтерські кампанії зі збирання книжок. З кожним роком все більше книжок, як уже прочитаних, так і зовсім нових, вирушає в дорогу в усі куточки світу. Міжнародний день дарування книг – це добровільна ініціатива. Вона спрямована на підвищення інтересу і доступу до книги. 



     Адже книга – один із найцінніших винаходів людства, вона сіє правду, добро, любов; вона дасть нам відповіді на всі запитання і добру пораду; навчить жити, любити і працювати заради щастя народу, заради самих себе і своїх рідних.


      Сьогодні без книги ми не можемо уявити своє життя, бо вона  - постійний супутник, найкращий порадник в усіх життєвих ситуаціях і для малечі, і для  школяра, і для зрілої, досвідченої людини. Недарма в народі кажуть: «Хто багато читає, той багато знає». Частіше заглядайте до скарбниці духовності – книг, з яких бє невичерпне джерело мудрості.



Любі друзі,  запрошуємо Вас взяти участь у акції "Подаруй книгу бібліотеці", яка буде проходити з 8 по 14 лютого 2017 року в приміщенні бібліотеки - філії №3 для дітей. 


Немає коментарів:

Дописати коментар