вівторок, 14 лютого 2017 р.

Подорож до планети Кохання

Кожне серце, ніби ніжні струни, і мелодія у кожного своя:
То блакитно-сонячна, мов мрія, то закохана, мов пісня соловя.
У житті бувають різні смуги, і звучать по різномк вони:
Сірі й чорні смуток і розлука, чисто білі радості тони.
Ми ж зібралися у колі дружнім нині,
Щоб в серцях промінчик засвітить.
Хай мелодія сердець гарячих
Щиро й дзвінко щастям зазвучить.


       Сьогодні, 14 лютого, ми зібралися, щоб відсвяткувати веселе старовинне свято – День Святого Валентина. Це дуже незвичайне свято, цікаве, його святкують і дорослі і діти у колі  сім’ї, і з друзями. Відзначають його з давніх-давен, вже понад 120 років. Це свято любові, миру, доброти, чемності, сміху, веселощів.
         В цей день завжди дарують один одному подарунки, але обов’зково у вигляді серця.
        Любов — почуття світле і добре. Вона може бути до Батьківщини, до рідного міста, до матері, до дівчини чи хлопця, і, звичайно, до книги, до читання. В цей день свої почуття ми виражаємо — «валентинкою», листівкою у вигляді сердечка, яка є незмінним атрибутом цього романтичного свята. «Валентинка» — це освідчення в коханні, за допомогою добрих та щирих слів, написаних у ній.



       Саме в цей день з учнями 8 і 9 класів СЗНЗ № 4 було  проведено подорож до планети Кохання  «Під знаком Купідона».


 Діти ближче дізналися про історію та традиції святкування Дня закоханих не тільки в Україні, а й в різних країнах світу. Також з великим задоволенням пригадали  народні прислів’я та приказки, пісні про кохання та легенди і бувальщини пов’язані з Днем Святого Валентина. 


      Бібліотекарі  побажали учням добра і кохання. Адже Любов — прекрасне почуття! І якщо є в році день, коли про любов можна говорити відкрито і привселюдно, то хіба це не прекрасно?


Немає коментарів:

Дописати коментар