пʼятниця, 24 травня 2024 р.

Майстер – клас «Водяна лілія» на дитячій точці «Спільно»

 














Живі квіти, звичайно, можна купити і в магазині, але особливу зворушливість викликають квіти, створені своїми руками з паперу, особливо якщо вони робилися власноруч  дитиною. 















Працівники бібліотеки-філії №3 для дітей Олександрійської міської ЦБС запропонували дітям, що завітали на майстер-клас виготовляти з паперу оповиту легендами квітку. 















Краса водяної лілії магічна та захоплива, а сама  лілія —символ чистоти і непорочності. 















Люди поклонялися їй, як самій вишуканій  рослині на землі. 








Тож, паперові оригінальні квіти  прикрасять інтер’єр   та  будуть довго захоплювати своєю красою!




 

 

четвер, 16 травня 2024 р.

Колоритна мандрівочка «Ой, яка ж ти гарна сорочка вишивана»

 











Цього дня вся наша країна нагадує різнобарвну квітку з національних вишитих сорочок, надзвичайно гарних і різноманітних орнаментів та кольорів. 













Бібліотекарі бібліотеки-філії №3 для дітей Олександрійської міської ЦБС завітали до учнів 4 класу Гімназії №8, щоб через книгу та ігри повідати про вишиванку.  













Діти переконалися, що вишиванка  єднає українців і презентує Україну у світі, що вишиванка – це оберіг, який об’єднує і надихає на нові перемоги!

середа, 15 травня 2024 р.

Майстер – клас «Повітряний змій» на дитячій точці «Спільно»

 Мабуть, багато хто бачив, як запускають повітряного змія. І точно кожна дитина хотіла мати такого змія вдома і запустити разом з батьками чи друзями.














Повітряні змії вперше з'явились в Японії та Китаї і були різноманітних форм: як птахи, метелики, тварини, жуки. Але найбільш популярними були в вигляді дракона, який на Сході символізує владу та благополуччя. 














Запускали таких паперових зміїв на великі свята. 













Тож сьогодні  для дітлахів, які завітали  на  майстер-клас до  бібліотеки – філії  № 3 для дітей Олександрійської міської ЦБС, бібліотекарі з радістю допомогли   зробити дитячі мрії реальністю!



 


вівторок, 14 травня 2024 р.

Майстер-клас «Провісниця весни» на дитячій точці «Спільно»


Діти – це найвдячніша і найщиріша аудиторія. І найталановитіша!  З- під їх вправних рук пурхали пташки -ластівки – символ весни і відродження, добра і щастя. 














Веселий та креативний майстер-клас організували бібліотекарі бібліотеки-філії №3 для дітей Олександрійської міської ЦБС для 3-Б класу Гімназії ім. Т.Г.Шевченка. 















Дітлахи  не тільки дізналися, що саме ластівки на своїх крилах приносили весну, а й за давньою традицією закликали весну і ясне сонечко. 















Учні в захваті від творчого процесу – у кожного вийшла ластівка, яка стане оберегом та  окрасою оселі. 






Радіємо від їх усмішок, непідробної цікавості до навколишнього світу!

понеділок, 13 травня 2024 р.

Розвиваюче заняття EOP. Kids. Ukraine

 Не менш захопливо  та  цікаво пройшов перший  день заняття EOP. Kids. Ukraine   в бібліотеці-філії №3 для дітей Олександрійської міської ЦБС на тему «Числа». Малеча активно долучалася до веселих, рухливих та настільних  математичних ігор.  















Читали  казочку «М’ячик »  з книги  «Країна казок» з малюнками, які в тексті в деяких місцях заміняють слова, що дозволяє дитині збагатити словниковий запас та зробити процес читання ще більш цікавим. 
















Граючи в настільні ігри дітлахи розвили логічне мислення, навики лічби, знайомилися  з  геометричними фігурами.
















А ще, власноруч виготовили  аплікацію  «Ваза з квітами»  за допомогою клею, ножиць та  фантиків з цукерочок  і з користю провели  час.
















Заходи EOP. Kids. Ukraine  проводяться у рамках проєкту «Обласний жіночий інформаційний центр» та Кіровоградської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. Д.І.Чижевського «Діти України і війна. Кропивницький» за підтримки Worldwide  Orphans  Foundation (WWO)  та  ГО «Соціальне здоров’я».