понеділок, 19 грудня 2022 р.

Народознавчий понеділок «Миколай вночі мандрує, сном і казкою чарує»

 




Ми, українці, маємо неоціненний скарб – народні традиції і свята, любов до яких передається з покоління в покоління.







Кажуть, Святий Миколай все бачить, все чує і все про нас з вами знає. А от чи так само добре ми знаємо ким був і як жив захисник всіх дітей та дорослих?


















Святий Миколай став сиротою у зовсім юному віці, тому його вважають опікуном усіх сиріт. Саме у цей день прийнято сьогодні перебирати на себе обов’язки Миколая та влаштовувати у дитячих будинках свято із подарунками.















За легендою, святий Миколай дарує подарунки лише слухняним діткам, а тим, хто робив шкоду протягом року — кладе під подушку різку.

Як у всьому світі діти чекають Санта Клауса, так на Україні діти пишуть листи Святому Миколаю.














Зараз українські діти часто просять у своїх листах до Миколая миру для рідної України, повернення своїх рідних додому живими і здоровими. Багато дітей пишуть про те, що радо обміняють нове платтячко чи машинку на те, щоб татко при­йшов додому і більше нікуди ніколи не йшов. 

А свої ман­да­ринки і цукерки просять пере­дати воїнам, що захищають нашу землю. Не винятком стали і учні ліцею імені Т.Г.Шевченка, які завітали на народознавчий понеділок «Миколай вночі мандрує, сном і казкою чарує» і створили чудові листи до Миколая під атмосферну святкову музику та сміх в бібліотеці-філії №3 для дітей.

















А ще  спритна білочка разом з дітлахами поринули в атмосферу дивовижних та веселих забав, де на них чекали зимові сюрпризи і пригоди.

Народознавчий понеділок приніс в бібліотеку атмосферу найтеплішого свята! І хоч на вулиці і холодно, а у нашій залі дитячий сміх та веселощі!

Немає коментарів:

Дописати коментар