четвер, 22 серпня 2019 р.

Цвітуть, неначе квіти волі, знамена жовто-голубі!






Одним з головних символів нашої України є національний прапор.
Державний Прапор – як символ свободи, єднання та слави нашої країни – уособлює  усі прагнення та надії українського народу на краще майбутнє.
Наш прапор – це символ свободи і незалежності, слави і відродження України. Його маємо берегти і шанувати як найвищу національну святиню. Мить, коли піднімається Прапор України та звучить Державний Гімн, – це момент піднесення, який сповнює серця гордістю за рідну країну.





Синій і жовтий кольори є державними кольорами України. Поєднання цих кольорів в українській символіці має давнє  походження. Жовтий — це колір безмежної хлібної ниви, золотої пшениці — символу миру й достатку, а також це колір сонця, без лагідних променів якого неможливе життя. Синій колір — це і безхмарне синє небо, і символ миру;  і чиста вода українських річок. Поєднання цих кольорів на українському прапорі символізує чисте, мирне, безхмарне небо над жовтим колоссям хлібної ниви.








 

Тож, напередодні  Дня Державного прапора України 22 серпня в бібліотеці – філії№3 для дітей була оформлена книжкова виставка – символ «Цвітуть, неначе квіти волі, знамена жовто – голубі». Маленькі користувачі бібліотеки мали змогу дізнатися про історію виникнення символіки нашої держави, про її значення. На виставці було представлено літературу та обговорювались питання, пов`язані з історією утвердження державного прапору та його почесне місце в сучасній Україні.



Немає коментарів:

Дописати коментар