четвер, 22 лютого 2024 р.

Історичний спогад «В дитячий світ прокралася війна» : до Дня початку російської агресії проти України

За останні два роки  в українців такі слова як їжак, приліт, розтяжка, град,  бавовна, мрія, тривога, набули нового значення… Тож, учні 3-Б класу Гімназії ім. Т.Г. Шевченка, які завітали в бібліотеку-філію №3 для дітей Олександрійської міської ЦБС на захід, не тільки згадували слова та фрази, що змінила війна, а й згадували, як це страхіття починалося. 
Діти дізналися, що «Слава України» вперше прозвучало як військове вітання у лютому 1920 року.
Після читання уривків  казок  діти охоче  розібрали додому книжки. 
Читали про сильний духом, працьовитий і об’єднаний однією ціллю мурашиний народ, котрий попри  руйнування свого мурашника йшов до своєї перемоги Лариси Ніцой «Незламні мураші»;  про мандрівку дівчинки Єви з мамою, що опинилися в евакуаційному потязі «Укрзалізниці» Мар’яни Савки «Залізницею додому»;  про тракторець , що рятує будинок  хлопчика від розгромлення, допомагає військовим тягати ворожі танки й долучається до оборони міста Олі Русіної «Тор-трактарець, що тягне танк». 


Створюючи карту мрій, діти бачили Україну землею сонця – золотоволосою, багатою, квітучою, щирою, красивою як наша українська пісня, вільною і чистою як блакитне небо!


 

А після перегляду мультфільма, створеного по казці Ірини Мацко «Коник Вогник, який засвітив зорі», кожен учень висловив своє враження та розповів, що для нього означає Перемога України.









Немає коментарів:

Дописати коментар