пʼятниця, 19 січня 2024 р.

Арт-терапевтичне заняття на згуртованість на дитячій мобільній точці «Спільно»

 


 










Від рівня розвитку колективу, ступеня його згуртованості залежить ефективність роботи класу, а також психологічний комфорт кожного її члена. Група задає норми для своїх членів – від стилю в одязі до поведінки та особистісних цінностей. Відносини в групі впливають на всі сторони життя, включаючи навчальну діяльність.








Конфліктні відносини між однокласниками часто ведуть до страху відповідей біля дошки, заважають засвоєнню матеріалу.  Під час онлайн навчання стає нормою низька успішність, відсутність ініціативи на уроці, невиконання домашніх завдань. Таким чином, розвиток згуртованості, поліпшення соціально-психологічного клімату, формування позитивних групових норм важливі не тільки для розвитку групи, але і для успішної навчальної діяльності. 








Тож, щоб уникнути певну «кризу згуртованості», на дитячій мобільній точці «Спільно» психологинею Ольгою Нємовою разом з бібліотекарями бібліотеки-філії №3 для дітей, для учнів 3-Б класу Гімназії імені Т.Г.Шевченка,  було організоване групове заняття, під час якого маленькі відвідувачі набували навичок керування своїми емоціями, дізнавалися як утримувати душевну рівновагу та зберігати спокій, залишатися людяними та чуйними, вчилися сприймати своїх одноліток такими, які вони є, більше помічати їхні гарні сторони.













Динамічна вправа з м’ячем яскраво проілюструвала поведінку дітей у ситуації, де виникла необхідність одночасно співпрацювати з багатьма своїми однолітками. А однією з найбільш показових – стала вправа з картками, під час якої учні змогли відчути наскільки важливою при виконанні завдання може бути довіра, фізична і моральна підтримка.











На дитячій мобільній точці «Спільно», що знаходиться за адресою:

м. Олександрія, площа Покровська 23, проводяться також і безкоштовні індивідуальні консультації психолога. Маєте потребу у розмові з психологом? Звертайтесь, тут завжди раді допомогти!

Немає коментарів:

Дописати коментар