середа, 19 червня 2024 р.

Майстер-клас з виготовлення магнітика «Патріотичне серце» на дитячій точці «Спільно»

 








Патріотичні майстер-класи сьогодні актуальні як ніколи, адже кожен намагається проявити свою приналежність до незламної нації використовуючи патріотичну символіку. А магнітик - це маленький подаруночок на всі випадки життя. Тож не дивно, що черговий майстер-клас  з працівниками  бібліотеки-філії №3 для дітей Олександрійської міської  ЦБС  з виготовлення патріотичного магнітика  з фоамірану, викликав такий великий аншлаг серед дітей Гімназії ім. Т.Г.Шевченка.

У дружній атмосфері в супроводі патріотичного настрою та щирих посмішок учні 1-В класу  поринули у творчий процес над створенням жовто-блакитного серця. Створення своїми руками патріотичного магнітика приніс  не лише задоволення учаснику, а й  стане також прекрасною можливістю зробити патріотичний подарунок своїми руками для близької людини   або навіть захиснику.

 

 

пʼятниця, 14 червня 2024 р.

Групове заняття «Піратська вечірка» на дитячій точці «Спільно» від психолога

 















Зазвичай всі звикли, що психологи проводять тільки індивідуальні консультації.  Але не у нас! 
















«Піратська вечірка»  ще надовго запам’ятається учням 5-В класу Гімназії ім. Т.Г. Шевченка! 
















Командна гра, завдання на логіку, швидкість реакції та  яскраві пригоди -  все це залишили незабутні емоції.  















І кожен учасник пішов зі своїм маленьким подарунком-скарбом від працівників бібліотеки-філії №3 для дітей Олександрійської міської ЦБС.


















четвер, 13 червня 2024 р.

Знайомство з платформою Arduino

 









Літо – це найкраща пора, коли діти мають чудову нагоду поринути у світ літератури чи  познайомитися з міні-компьютером,  оснащенним безліччю входів та виходів.  Бібліотекарі бібліотеки-філії №3 для дітей Олександрійської міської ЦБС поєднали ці направлення, запросивши  хлопців з Гімназії ім. Т.Г.Шевченка  дізнатися більше  про Arduino  - невелику плату з процесором і оперативною пам’яттю .  Адже,  у дітей  віком 10-11 років  є базові знання з програмування і їм вже хочеться перейти на наступний рівень – займатися електронікою. Під час таких занять діти розвивають творчий потенціал, тренують логіку та уяву, вирішуючи на базі освоєного матеріалу додаткові завдання з повною свободою дій. І ще діти можуть створювати окремі елементи управління домашньою інфраструктурою та проєкти для дослідження природи чи  автоматизації сільського господарства. Загалом, розробляти та програмувати можна що завгодно і на що вистачить фантазії у юних академіків!

середа, 12 червня 2024 р.

Майстерка з виготовлення брошки «Авокадо» на дитячій точці «Спільно»

 






 







Зараз фетрові брошки, зроблені своїми руками, можна зустріти і на лацканах піджака офісних дівчат, і на сукнях маленьких принцес. 















І це не дивно, фетр - м'який, піддатливий матеріал, з яким легко і приємно працювати.















І авокадо,  більше, ніж просто модний фрукт: від чудового смаку до численних плюсів для здоров’я! 














Тож працівники бібліотеки – філії № 3 для дітей Олександрійської міської  ЦБС об’єднали  цікаву інформацію про цей фрукт  з майстеркою,  де всі охочі дітлахи  виготовили  таку незвичайну брошку.






 

 

понеділок, 10 червня 2024 р.

Емоційне рандеву «Барвистий світ дитячих мрій» на дитячій точці «Спільно»

 













Для того, щоб відчути літні канікули – лише потрібно в бібліотеці-філії №3 для дітей Олександрійської міської ЦБС зупинитись, закрити очі, і…розваги, настрій і дихання канікул вже з тобою!
















 Так і зробили учні 2-В класу Гімназії ім. Т.Г.Шевченка, які завітали на дитячу точку «Спільно». 


















Це лише початок нашого літнього занурення у світ книг, творчості та нових знань!