пʼятниця, 20 жовтня 2023 р.

Майстер – клас «Мишка-шкряботушка» в дитячій точці Юнісеф/Спільн

 


 














Малеча обожнює робити  щось своїми руками! Тож сьогодні бібліотекарі  бібліотеки – філії №3 для дітей розповіли  хлопчикам та дівчаткам про казкового героя,  якого їм потрібно було відгадати.














 А ви знаєте про кого йде мова: «Маленьке, сіреньке, а хвостик, як шило»? А дітлахи, які завітали  на майстер – клас здогадалися! Ну звичайно ж це миша!  Миші – дуже яскраві персонажі, які чудово пасують до дитячих творів. Діти знайомі з такими звірятами з дитинства, і кожен знає хоча б одну казку, де героями є миші.














Це українські народні казки: «Півник і двоє мишенят», «Казка про розумну мишку», «Колосок», «Курочка Ряба», «Ріпка», «Рукавичка» та ін. Образ мишки не такий простий, як видається на перший погляд. Ця тваринка зустрічається в багатьох казках. В деяких вона хитра, ледача, шкідлива, в інших наділена надприродними властивостями і може допомогти тому, хто опинився в скрутних обставинах. 















Згадайте, тільки миша спроможна була хвостиком розбити яйце, що до неї нікому не вдалося зробити. Недарма в народі існують приказки, пов’язані з мишею. Так, наприклад, молочний зуб дитини, що випав, кидали, приговорюючи: «Мишко, ось тобі зуб кістяний – дай нам золотий». 













І навіть у комп’ютері, як відомо, маніпулятор названо «мишкою» саме через те, що він дозволяє швидко «бігати» екраном монітора.  Дітей  зацікавив цей персонаж, і вони з легкістю перетворили шкарлупу волоських горіхів на справжніх казкових героїв, не докладаючи особливих зусиль.





 

 

 

Немає коментарів:

Дописати коментар