понеділок, 11 листопада 2019 р.

Мовознавчий турнір «Самостійна, незалежна і багата, і безмежна мова українська»




Рідна мова – це та ланка, яка поєднує людину з її країною, її народом, з попередніми поколіннями. Рідна мова вміщує в собі традиції, історію, поезію, саму душу народу. 











В усі часи мова була й залишається  важливим елементом самосвідомості, має  величезну роль в житті та історії народу. Любити, шанувати і плекати рідну мову – святий обов’язок кожного українця.











До Дня української писемності та мови    бібліотекар бібліотеки – філії №3 для дітей  провела мовознавчий турнір «Самостійна, незалежна і багата, і безмежна мова українська»,  для школярів   5-Г класу НВО «Олександрійська гімназія імені Т.Г.Шевченка ЗНЗ І-ІІ ступенів - школа мистецтв», 











яка розповіла дітям про важливість збереження традицій, вивчення рідної мови, про красу українського слова, ознайомила дітей з творцями української писемності та відзначила важливу роль української мови у формуванні нашого суспільства.















Під час заходу діти показали гарне знання творів української літератури (українських народних казок, творів І. Франка, В.Нестайка), продемонстрували хороші знання з української мови, мали можливість пригадати та продовжити прислів’я про книгу та мову, відповідали на загадки. А також п’ятикласники взяли участь у конкурсі “Мова наша калинова”. З активними дітьми захід пройшов непомітно!





Немає коментарів:

Дописати коментар