четвер, 11 січня 2018 р.

Відео - подорож "Чому рипить сніжок?"

Сніжинки із хмари
Повилітали,
Сніжинки повільно
У небі кружляли,
А потім тихенько
Спустились до ніг,
І землю закутав
Білесенький сніг...
                                              М. Пономаренко
      А ви бачили колись малюнки на вікнах? Їх лютий мороз малює, щоб нас розвеселити, бо, насправді, не такий він уже й злий, якщо тепло вдітись. А дерева в сріблястому інею? Неначе у казці, правда? Закриєш очі, потрусиш гілкою – за секунду перетворишся на снігову принцесу чи принца. Особливого настрою додають новорічні та Різдвяні свята: ялинка, феєрверки, смачна кутя, колядки та щедрівки, посівання, Дід Мороз з Снігуронькою, подарунки…Фантастика та й годі!
       Один зимовий ранок чого тільки вартий? Ідеш, а сніг рипить під ногами, шепоче тобі щось таємне-таємне. Сніжинки в повітрі кружляють, красиві такі, зовсім одна на одну не схожі, неначе чарівні феї, що готові виконати всі твої чудернацькі бажання. І хай би як не тиснув мороз, а на душі все одно спокійно і тепло.
      Зима дарує радість не лише дітям. Дуже часто можна спостерігати, як весело грають у сніжки дітлахи, катаються на санках та лижах дорослі. Ця пора року неймовірно красива та неповторна. А кожен її день – нова чарівна казка.
     Ще більше про найчарівнішу і водночас найсуворішу пору року дізнались вихованці ДНЗ №25, які взяли участь в відео - подорожі «Чому рипить сніжок». Дітлахи  переглянули відео «Казка про зайчика і зиму», «Мудрі казки. Новорічні клопоти про зиму», «Коли приходить дід Мороз». 
     Світлана Іванівна  прочитала оповідання  В. Срутинського «Чому рипить сніжок?» про чудернацьку пригоду, яка трапилася з зайчиком з великої заячої родини.  По виразу  широко відкритих дитячих очей і обличь можна було побачити то подив, то тривогу, то збентеження і врешті - решт - радість, бо зайчатко залишилося живим і повернулося в свою родину завдяки витівкам, хитрощам і кмітливості Діда Мороза.
      І малеча зрозуміла чому рипить сніжок. Рипить – значить попереджає про небезпеку, яка затаїлася в кроках чи – то людини, чи – то звіра.

     А дізнавшись причину рипіння снігу, діти з великим задоволенням відгадували загадки, повязані з улюбленою порою року – зимою.
    Дівчатка і хлопчики  отримали заряд добрих і позитивних емоцій, а також гарний  настрій.


Немає коментарів:

Дописати коментар